Известие

Collapse
No announcement yet.

каде се намира филтъра на климатика?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• каде се намира филтъра на климатика?

да ви питам как се сменя тоя филтър че го купих но не мога да разбера каде е. знам че е под решетката при чистачката ама нещо ми се струва че е много сложно за сваляне.някой може ли да ми обясни технологията.
    gtv 2.0t.s.

Не е сложно. Дори не се маха чистачката.
    Отвиваш всички болтчета на кората, която покрива филтъра. След това с една по-голяма плоска отвертка вадиш щипките на същатата кора. След като я махнеш, под нея има още един капак, който покрива самият филтър. Маха се лесно, той от едната страна е пак на щипки, които обаче са си към капака, а от другата страна просто се зацепва.
    В общи линии това е, работа за 10ина минути максимум.
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

мерси много за инфото.
      gtv 2.0t.s.

Comment

днес извърших процедурата описана от колегата fear.махнах и двете пластмасови кори и под втората имаше единствено една квадратна траба в дъното на която имаше перка а отстрани към купето имаше една дунапренена вратичка която се отваря или затваря в зависимост от това дали отварям или затварям въздуха към купето, но никакъв филтър не открих. от ТиН ми дадоха филтър, който е правоъгълен и така като го гледам мястото не му е там.в крайна сметка нищо не свърших.дали няма разлика между филтър на климатика и този за купето.
        gtv 2.0t.s.

Comment

Aми точно под втората кора би трябвало да е леглото, където е филтъра. И да, правоъгълен е.
          Аз като сменях моя, навътре под филтъра не съм гледал какво има, така че тази вратичка, за която говориш ми е непозната. Филтър за купето и филтър на климатика би трябвало да е едно и също нещо, ама знам ли вече.
          Alfa Romeo 166 3.0 V6
          Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

И аз моя бях тръгнал да го свалям ама се отказах още на лявата пласмаса, че нямах такава отверка иначе на 166-цата го свалях и то си е нещо като как да ти го кажа на скаричка която се дърпа и на нея седи филтъра така би трябвало да е и на ГТВ-то, разгледай хубаво кое може да се издърпа на горе
            landikar
            Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......

Comment

Така да се включа и аз ... моят проблем е следния ... Отварям аз пластмасата под чистачката и зеива директно квадратната дупка с перката отдолу никакъв филтър никаква скаричка за филтъра има само 2 оси от 2те страни на дупката явно да се захване скарата ... и така ... Един колега с ГТВ в форума беше извадил някакъв филтър точно като за дупката квадратен ... и аз си мисля,че моята трябва да е със същия, но липсва ! По магазините ми вадят само белия хартиен правоъгълник и ми казват, че нямало друг модел В крайна сметка продължавам без филтър,но искам да си намеря. Дайте съвет колеги... или такава скаричка от някъде да намеря и да сложа белия правоъгълник
              ex. Alfa Romeo GTV 2.0 TS 110kW 98' LUSSO The SiLver BuLLeT

Comment

Първоначално публикувано от Jorkkoo Покажи съобщение
                Така да се включа и аз ... моят проблем е следния ... Отварям аз пластмасата под чистачката и зеива директно квадратната дупка с перката отдолу никакъв филтър никаква скаричка за филтъра има само 2 оси от 2те страни на дупката явно да се захване скарата ... и така ... Един колега с ГТВ в форума беше извадил някакъв филтър точно като за дупката квадратен ... и аз си мисля,че моята трябва да е със същия, но липсва ! По магазините ми вадят само белия хартиен правоъгълник и ми казват, че нямало друг модел В крайна сметка продължавам без филтър,но искам да си намеря. Дайте съвет колеги... или такава скаричка от някъде да намеря и да сложа белия правоъгълник
                привет колега каде са изгуби по тез плажове
                Alfa romeo GTVex
                Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Аз бях този колега, дето търсех нов филтър. Е дадоха ми съвсем друг. Бях направил и снимка, която потъна след хакването на сайта. Оказа се, че оригиналния квадратен филтър е от нещо като платняно киче, което може да се пере и пак да се използва. Мястото му е точно на този квадратен отвод под втората кора. Отдолу наистина се вижда пластмасова клапа (вратичка) и перката на вентилатора. Незнам обаче защо на вашите коли са го махнали. Това е старата тема, но без снимката, за съжаление: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=17326
                  Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                  Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
                    привет колега каде са изгуби по тез плажове
                    Здрасти, ами в Обзор съм бачкам си септември се прибирам ... ще има пак форумни сбирки ... мечтата ми е 1 колона от ГТВ-та през цяла Варна да кръжат ...

... та за филтъра ;( мн жалко, но все пак приемам съвети и оферти да си намеря или някакъв рационален начин с тая скаричка,ако пасва да слагам тоя хартиения,че ми е терсене без филтър ... дълго време като не се пускат духалките и се запрашава и като пусна вкарва пепелак в купето ;(
                    ex. Alfa Romeo GTV 2.0 TS 110kW 98' LUSSO The SiLver BuLLeT

Comment

Здрасти, ами в Обзор съм бачкам си септември се прибирам ... ще има пак форумни сбирки ... мечтата ми е 1 колона от ГТВ-та през цяла Варна да кръжат ...

... та за филтъра ;( мн жалко, но все пак приемам съвети и оферти да си намеря или някакъв рационален начин с тая скаричка,ако пасва да слагам тоя хартиения,че ми е терсене без филтър ... дълго време като не се пускат духалките и се запрашава и като пусна вкарва пепелак в купето ;(
                      колега аз знам че си там и почти всяка седмица идвам в обзор-делян с червеното GTV съм остави един тел.на лични като идвам да се обадя да пием по една бира
                      Alfa romeo GTVex
                      Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

а на срещите ще идва вече и един нов колега с спайдер 3.0 v6 24v -има и снимки в раздела можеш да го погледнеш
                        Alfa romeo GTVex
                        Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Working...
                        X